Тиждень «Охорони праці»

Згідно Наказу ДНЗ ХВПУРГ № 132-од від 16.04.2019р. щодо проведення тижня «Охорона праці», в навчальному закладі організовано і проведено заходи за таким планом:

1. Конкурс стіннівок 22.04.  2019 р.
2. Брифінг з запрошення гостей  24.04.  2019 р.
3. Виховні години в групах  25.04.  2019 р.
4. Конкурс «Кращий знавець охорони праці» 26.04.  2019 р.

В конкурсі стіннівок взяли участь групи ПК-424, ПК-425, К-426, які креативно підійшли до завдання і представили свої роботи.

Брифінг відбувся з Бритом Дмитром Леонідовичем, підполковником служби МНС в Херсонській області. Він розповів, що робота рятувальника справді нелегка. Він, як представник будь-якої професії має свої обов’язки. Здійснює гасіння пожеж, порятунок і евакуацію людей, а також запобігає подібним випадкам. При виникненні пожежі сигнал поступає в диспетчерську службу, оператор визначає, яка пожежна частина знаходиться ближче до місця випадку, до якої категорії складності відноситься пожежа. Залежно від цього плануються подальші дії. Якщо горить сміттєвий контейнер, то до місця випадку буде направлена лише одна машина-автоцистерна, але, якщо випадок серйозніший, запалало житлове або виробниче приміщення, — то, як мінімум, дві, і бажано з різних напрямів (на випадок, якщо одна раптом застрягне десь в дорозі, наприклад, в автомобільній пробці). На крупні ж випадки пожежники з’їжджаються і усієї округи. Тому гасло пожежників «Запобігти, врятувати, допомогти!» – стало зрозумілішим!

Виховні години в групах проведені класними керівниками під гаслом «Охорона праці в житті».

І на завершення викладач  предмета «Охорона праці» Грибанова Т.А.  провела серед груп І курсу конкурс «Кращий знавець охорони праці», на якому були закріплені знання з предмета, а також учні отримали нову і цікаву інформацію.