Конкурс професійної майсті «Овочеві візерунки»

23 листопада відбувся 59 щорічний конкурс професійної майстерності на тему «Овочеві візерунки». В фінальному етапі конкурсу прийняли участь 10 учнів з груп, які навчаються за професією «кухар» 3 розряду з 1 вересня 2017 року. В ході конкурсу учні змагалися в двох турах: теоретичний та практичний. Це перші кроки, наших учнів, в країну кулінарних звершень.

Кулінарію, по-праву, вважають десятою музою, яка допомогла людині впевнено крокувати до високого кухарського мистецтва. А шлях до нього починається з малого: з уміння нарізати овочі, творчо створити композицію поєднуючи овочі за кольором. Тому до конкурсних випробувань увійшли завдання з простої та складної нарізки; соломкою – моркви та капусти; моркви – середніми та дрібними кубиками; картоплі – брусочками; дзвіночків з огірків; троянди з томатів. Завершальним етапом стало складання композиції з нарізаних та додатково запропонованих овочів. При оцінюванні кожного завдання журі враховувало відповідність формі нарізання, відсоток відходів, техніку роботи з ножем, дотримання санітарних норм, правил техніки безпеки та організації робочого місця.
За результатами двох турів було визначено переможців: І та ІІ місця вибороли учні групи К-419 Осколков Максим і Харитонова Наталя підготовлені майстром виробничого навчання Медвідь В. А. ; ІІІ місце – посів учень групи ПК – 418 Безотосов Микола підготовлений майстром в/н Грачовою Ю. Г.
І наші учні на своєю першому професійному конкурсі розкрили не тільки красу овочів а і показали красу обраної професії.
Вітаємо переможців та учасників конкурсу, успіху та натхнення в навчанні, подальших злетів і перемог.